Een uniek afscheid in Delft

As bewaren

Als je de as wil bewaren dan kan je nadenken waar en waarin je de as van je overleden dierbare wil bewaren. Je kan de as ook op verschillende plekken bewaren door te kiezen voor meerdere asbestemmingen.

Urn

De meest gekozen asbestemming is de urn. Urnen worden aangeboden in diverse vormen en kleuren en ze worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Je kan al een urn kopen voor een bedrag van ongeveer 60 euro, maar er zijn ook urnen te koop die duizenden euro’s kosten.

Waar let je op als je een urn koopt? Dat begint met de plek waar je de urn wil gaan bewaren. Is dat ergens binnen op een veilige plek waar hij nooit omgestoten kan worden of wordt de urn buiten geplaats. Als de urn buiten komt te staan is het belangrijk dat de urn weersbestendig is. Hij zal immers jaren buiten staan. Dat houdt dus in dat je bij de keuze van het materiaal kiest voor weersbestendig materiaal.

Wil je een indruk krijgen van wat voor urnen er te koop zijn en wat ze kosten. Dan kan je kijken op www.urnenwinkel.nl.

Assieraden

Er zijn verschillende assieraden te koop. Denk bijvoorbeeld aan een armband, ketting of horloge waar een klein beetje as in kan. Op die manier draag je altijd een beetje as van je overleden dierbare bij je. Je kan aan een assieraad niet zien dat het gaat om een sieraad waar as in zit. Daardoor zal ook niet iedereen ernaar vragen en kan je zelf kiezen met wie je wil delen dat het een assieraad is.

Op www.urnenwinkel.nl is een uitgebreide collectie met assieraden te zien. Je kan ze al kopen vanaf 50 euro.

As bewaren op begraafplaats of bij crematorium

Je kan de as van je dierbare bewaren op een plek op een begraafplaats. Op begraafplaats Jaffa heb je weinig keuze omdat daar alleen urnengraven zijn. Maar op het terrein van begraafplaats en crematorium Iepenhof is een ruime keuze aan asbestemmingen. Je kan de as bijvoorbeeld plaatsen in een urnennis, begraven in een urnengraf of bijzetten in een bestaand regulier graf.

Net als bij een regulier graf moet er voor het plaatsen van een urn betaald worden voor de periode dat de urn er staat. Deze periode kan daarna weer worden verlengd.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206