Een uniek afscheid in Delft

Aangifte overlijden in Delft

Als een dierbare is overleden in Delft moet er aangifte van overlijden worden gedaan bij de gemeente Delft. De gemeente neemt het overlijden dan op in de Basisregistratie Personen (BRP). Daarnaast geeft de gemeente het verlof tot begraven of cremeren af.

Uitvaart regelen in Delft. Bel voor hulp en het regelen van de uitvaart met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 848 82 27

Zonder verlof tot begraven of cremeren mag de overledene niet worden begraven of gecremeerd. Je kan zelf aangifte van overlijden doen bij de gemeente Delft maar je kan dit ook laten verzorgen door de uitvaartverzorger. De aangifte moet binnen zes werkdagen na het overlijden zijn gedaan.

Hoe doe je aangifte van overlijden in Delft

Het eerste wat moet gebeuren is dat je een afspraak maakt met de gemeente Delft om aangifte van overlijden te doen. Het voordeel van de afspraak is dat je niet lang hoeft te wachten op het gemeentehuis.

Maak online een afspraak met de gemeente Delft: website van de gemeente Delft

Wat neem je mee

Als je aangifte van overlijden doet neem je de volgende zaken mee:

  • Verklaring van overlijden (B-envelop van de (huis)arts)
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Trouwboekje (als je die wil laten aanpassen)

Vragen over aangifte overlijden

Voor vragen over het doen van aangifte van overlijden in Delft kan je contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer: 14015 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206