Een uniek afscheid in Delft

Wat doet een uitvaartondernemer

Waarom wordt er als iemand is overleden gebruik gemaakt van de diensten van een uitvaartondernemer? Dat heeft meerdere redenen maar de meest voorname is dat er in een hele korte, zeer emotionele tijd heel veel geregeld moet worden. De uitvaartverzorger is er om nabestaanden te ondersteunen en waar mogelijk te ontlasten.

Uitvaart regelen in Delft. Bel voor hulp en het regelen van de uitvaart met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Luisteren, inspireren en ondersteunen

Een goede uitvaartverzorger is iemand die heel goed kan luisteren en zich kan invoelen in anderen. Door te luisteren naar wat mensen vertellen kan je families helpen en inspireren om een heel persoonlijk en goed afscheid te regelen.

Het eerste wat de uitvaartondernemer doet wanneer er een melding van overlijden is gedaan is een afspraak maken met de familie. De uitvaartverzorger zal zo snel mogelijk langs komen om de eerste zaken te bespreken. Het gaat dan onder andere om te overleggen over de verzorging van de overledene, de opbaring, de keuze van de kist of opbaarplank. De uitvaartondernemer zorgt ervoor dat de overledene de laatste verzorging krijgt. Dit kan desgewenst gebeuren in aanwezigheid van de nabestaanden. De nabestaanden kiezen zelf of ze willen dat hun dierbare thuis wordt opgebaard of in een uitvaartcentrum.

De uitvaartverzorger zorg voor alle administratieve zaken die geregeld moeten. Denk daarbij aan de aangifte van overlijden, de afspraken met de begraafplaats of het crematorium. De uitvaartverzorger kan ook helpen bij het organiseren van de plechtigheid en de condoleance.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206