Een uniek afscheid in Delft

Begraafplaatsen Delft

In Delft zijn vier begraafplaatsen te vinden. Het gaat om begraafplaats Jaffa, begraafplaats en crematorium Iepenhof, Rooms Katholieke begraafplaats Kanaalweg en de Joodse begraafplaats. Naast deze begraafplaatsen bevindt zich in Delft ook de bekende grafkelder van de Koninklijke Familie.

Begrafenis regelen in Delft. Bel vrijblijvend met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Begraafplaatsen Iepenhof en Jaffa zijn algemene begraafplaatsen. Dat wil zeggen dat deze begraafplaatsen eigendom zijn van de gemeente. De gemeente heeft het beheer van de begraafplaatsen uitbesteed aan een uitvaartvereniging. De andere begraafplaatsen zijn particuliere begraafplaatsen.

Begraafplaats Iepenhof

Begraafplaats Iepenhof is gelegen aan de Hoflaan. De begraafplaats dateert uit 1969. In 2011 is op de begraafplaats een crematorium in gebruik genomen. Er zijn diverse soorten graven waar uitgekozen kan worden.

Uitvaartplechtigheden kunnen worden gehouden in de aula van crematorium Iepenhof. Daar is ook ruimte om na de begrafenis een condoleance te houden. Als het goed weer is, is er ook een mogelijkheid om de uitvaartplechtigheid buiten te houden. Dat geeft een heel speciale sfeer tijdens het afscheid.

Begraafplaats Iepenhof
Hoflaan 18
2616 AA Delft

Begraafplaats Jaffa

Begraafplaats Jaffa is in 1869 is gebruik en is daarmee de oudste begraafplaats van Delft. De begraafplaats dankt haar naam aan de straat waaraan deze is gelegen, de Jaffalaan.

De begraafplaats is aangelegd in een parkachtige stijl. Daardoor is het ook een mooie plek voor een wandeling. Op de begraafplaats staat de oude beheerderswoning. Deze woning is tegenwoordig in gebruik als opbaarruimte. Voor uitvaartplechtigheden kan men gebruik maken van de aula op de begraafplaats. Deze beschikt over een moderne muziekinstallatie en er is een orgel aanwezig. Na de begrafenis kan in de ontvangstruimte de condoleance worden gehouden.

Kijk voor de graven en grafmonumenten op begraafplaats Jaffa in het hoofdstuk Grafmonument in Delft.

RK-begraafplaats Kanaalweg

Op de Rooms Katholieke begraafplaats Kanaalweg worden sinds 1969 geen nieuwe graven meer uitgegeven. Er worden alleen nog overledenen bijgezet in bestaande graven. De begraafplaats is relatief kort in gebruik geweest als begraafplaats waar nieuwe graven werden uitgegeven. In 1929 werd de begraafplaats in gebruik genomen.

Begraafplaats Kanaalweg
Kanaalweg 2
2628EB Delft

Joodse begraafplaats

Aan de Geertruyt van Oostenstraat ligt de Joodse begraafplaats. Het is een kleine begraafplaats die bestaat uit een groot grasveld met 25 grafstenen. De begraafplaats werd in 1840 in gebruikt genomen. Dat er niet heel veel graven zijn heeft te maken met het feit dat Delft altijd een kleine Joodse gemeenschap had.

De begraafplaats is eigendom van het Nederlands Israëlisch Kerkgenootschap (NIK). De gemeente beheert de begraafplaats.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206