Een uniek afscheid in Delft

Je eigen uitvaart regelen

Je kan bij leven je eigen uitvaart vastleggen. Hoeveel zaken je wil vastleggen kan je helemaal zelf bepalen. In dit hoofdstuk staan een aantal tips die je kunnen helpen en inspireren.

Wil je hulp bij het vastleggen van je eigen uitvaart. Bel dan geheel vrijblijvend met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Begraven of cremeren

De eerste keuze die je kan maken is of je begraven of gecremeerd wil worden. Dit is ook voor je dierbaren een hele belangrijke keuze omdat het nog wel eens voorkomt dat families niet weten of hun overleden dierbare begraven of gecremeerd wilde worden. Het is verstandig om je voorkeur eens te bespreken met je partner, familie of vrienden.

Als je kiest voor begraven kan je nadenken of je begaven wil worden op begraafplaats Jaffa of begraafplaats Iepenhof in Delft. Kijk voor meer informatie in de hoofstukken Begraafplaatsen in Delft of Graven en grafmonumenten in Delft.

Wanneer je kiest voor cremeren is het ook mogelijk om na te denken wat er met je as moet gebeuren. Wil je dat je as wordt uitgestrooid op een voor jou bijzondere plek of wil je dat je as wordt bewaard in bijvoorbeeld een urnnis op Iepenhof? Kijk in het hoofdstuk Asbestemming voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden.

Opbaren

Misschien wil je ook wel zelf bepalen waar en of je wordt opgebaard in de dagen voor de uitvaartplechtigheid. Je kan ervoor kiezen dat iedereen afscheid mag nemen of juist een klein gezelschap. Wil je thuis worden opgebaard of in een uitvaartcentrum? Het staat je natuurlijk ook vrij om te beslissen dat je helemaal niet wordt opgebaard.

Wil je een uitvaartkist of een opbaarplank? Je kan zelf kiezen hoe gedetailleerd je je uitvaartwensen formuleert. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om deze keuzes over te laten aan je dierbaren.

De uitvaartplechtigheid

Heb je zelf een idee voor de invulling voor je eigen afscheid? Je zou een muzieklijst kunnen opstellen met nummers die je wilt laten horen tijdens het afscheid. Je kan ook nadenken over wie er mogen spreken. Wil je zelf misschien een laatste boodschap overbrengen tijdens de uitvaart? Je kan iets op papier zetten en het laten voorlezen, maar je kan ook een laatste boodschap filmen met je mobiele telefoon en deze laten tonen.

Misschien wil je wel dat alle belangstellenden iets als herinnering meekrijgen naar huis. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje met een boodschap, een gedicht of een zakje met zaden van je lievelingsbloemen.

Condoleance of toost op het leven

Je zou ook kunnen nadenken over de condoleance. Misschien wil je een traditionele condoleance of wil je juist dat je dierbaren na de uitvaart een toost uitbrengen op je leven. Kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Condoleance in Delft.

Uitvaart voorbespreken

Veel mensen vinden het een prettige gedachten om alles helemaal vooraf geregeld te hebben. In dat geval kan je een van de uitvaartverzorgers van Topuitvaarten vragen om een kosteloos voorgesprek. Tijdens dit gesprek helpt onze ervaren uitvaartverzorger jou om de uitvaart helemaal naar jouw wensen en smaak in te vullen. We geven je ook direct inzicht in de kosten zodat je daar rekening mee kunt houden bij de keuzes die je maakt.

Bel ons gerust en vrijblijvend op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Crowdfunding van de uitvaart

Mensen die de eigen uitvaart regelen, kunnen ook de hulp van vrienden en kennissen inschakelen voor wat betreft de financiering. Tegenwoordig zijn er veel sites die je helpen met het inzamelen van geld voor allerlei doelen. Ook voor uitvaarten is er een speciale site: UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze crowdfunding site is dat donateurs geen commissie hoeven te betalen over hun donaties voor het gebruik van de site. Er worden ook geen transactiekosten gerekend per donatie. Zo kan het hele bedrag aan de uitvaart worden besteed.

De uitvaarten worden verzorgd door Amstel Uitvaarten, een uitvaartonderneming gespecialiseerd in waardige, persoonlijke en betaalbare uitvaarten. Doordat de donaties bij een uitvaartonderneming binnenkomen hebben donateurs de zekerheid dat het geld besteed wordt waarvoor het bedoeld is: het regelen van een uitvaart. Voor meer informatie, kijk op UitvaartDonatie.nl.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206