Een uniek afscheid in Delft

Eenzame uitvaart Delft

Het komt soms voor dat een inwoner van Delft komt te overlijden die zo eenzaam was dat er niemand is die de uitvaart wil regelen. In die gevallen zal de gemeente Delft zorgen voor een waardig afscheid.

De gemeente zal proberen uit te zoeken of de overledene ergens heeft opgeschreven of hij/zij begraven of gecremeerd wilde worden. Als er geen keuze bekend is zal de gemeente zelf een keuze maken. Er zal ook worden uitgezocht of de overledene iets van waarde heeft nagelaten waarmee de kosten voor de uitvaart gedekt kunnen worden. Als dat niet het geval is zal de gemeente Delft de uitvaart voor haar rekening nemen.

Als de gemeente de uitvaart regelt zal het een sobere uitvaart worden. Doorgaans zijn een paar ambtenaren en soms wat gemeenteraadsleden aanwezig bij de uitvaart. Op die manier wordt altijd op een waardige manier afscheid genomen van iemand die eenzaam is overleden.

Kosten verhaald op directe nabestaanden

Het komt nog wel eens voor de nabestaanden door bijvoorbeeld ruzie uit het verleden of vanwege geldgebrek de uitvaart niet willen regelen. In dat geval zal de gemeente de uitvaart wel regelen, maar de kosten worden daarna waarschijnlijk alsnog verhaald op de directe nabestaanden (kinderen, broers, zussen en ouders). De kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom eigenlijk altijd verstandiger om de uitvaart toch zelf te regelen. Je zou kunnen kiezen voor een budgetcrematie van 1.875 euro. Dat is een crematie zonder opbaring en plechtigheid. Kijk hiervoor op www.budgetcrematie.nl .

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206