Een uniek afscheid in Delft

Geen geld voor uitvaart

Wat moet je doen als je een uitvaart moet regelen voor een dierbare, maar er geen geld is om de uitvaart van te betalen? Allereerst kan je proberen om uit te zoeken over de overledene een uitvaartverzekering heeft. Het kan ook zijn dat de overledene nog een oude polis heeft uit het verleden waar al heel lang niet meer voor betaald hoefde te worden.

Budgetcrematie vanaf 1.350 euro. Neem contact op met Budgetcrematie op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Wanneer de overledene niets heeft nagelaten en jezelf ook geen geld hebt om de uitvaart te betalen dan kan je het beste contact opnemen met de gemeente Delft. Wanneer niemand de uitvaart wil of kan regelen moet de gemeente Delft dit namelijk doen. Dat heeft wel consequenties voor de manier waarop het afscheid wordt geregeld. De gemeente zal dit namelijk zelf doen en daarbij heb je als nabestaanden weinig tot geen inbreng. De gemeente zal vragen of er een voorkeur bekend is voor begraven of cremeren. Deze voorkeur zal de gemeente volgen, als er geen voorkeur is mag de gemeente zelf kiezen. De gemeente zal een sobere uitvaart regelen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Kosten wel verhaald op directe nabestaanden

In Nederland is het wettelijk vastgelegd dat de directe nabestaanden verantwoordelijk zijn voor de uitvaart van een dierbare. Denk hierbij aan ouders, broers, zussen of kinderen. Wanneer niemand de uitvaart kan of wil regelen en de gemeente Delft de uitvaart regelt worden de kosten later verhaald op de directe nabestaanden. Deze kosten lopen al snel op tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom altijd verstandiger om toch te proberen om de uitvaart zelf te regelen. Je zou kunnen overwegen om dit te regelen via Budgetcrematie.nlwaar je al een crematie kan regelen vanaf 1.350 euro.

Bijzondere bijstand Delft

Als je geen geld hebt voor de uitvaart van je dierbare maak je mogelijk aanspraak op bijzondere bijstand van de gemeente Delft. Op de website van de gemeente Delft kan je precies zien aan welke voorwaarden je moet voldoen. Je kan daar ook direct een aanvraag doen. Heb je vragen over bijzondere bijstand dan kan je de gemeente bellen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 14015.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206