Een uniek afscheid in Delft

Geen geld voor uitvaart

Wat moet je doen als je een uitvaart moet regelen voor een dierbare, maar er geen geld is om de uitvaart van te betalen? Allereerst kan je proberen om uit te zoeken over de overledene een uitvaartverzekering heeft. Het kan ook zijn dat de overledene nog een oude polis heeft uit het verleden waar al heel lang niet meer voor betaald hoefde te worden.

Budgetcrematie vanaf 1.875 euro. Neem contact op met Budgetcrematie op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Wanneer de overledene niets heeft nagelaten en jezelf ook geen geld hebt om de uitvaart te betalen dan kan je het beste contact opnemen met de gemeente Delft. Wanneer niemand de uitvaart wil of kan regelen moet de gemeente Delft dit namelijk doen. Dat heeft wel consequenties voor de manier waarop het afscheid wordt geregeld. De gemeente zal dit namelijk zelf doen en daarbij heb je als nabestaanden weinig tot geen inbreng. De gemeente zal vragen of er een voorkeur bekend is voor begraven of cremeren. Deze voorkeur zal de gemeente volgen, als er geen voorkeur is mag de gemeente zelf kiezen. De gemeente zal een sobere uitvaart regelen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Kosten wel verhaald op directe nabestaanden

In Nederland is het wettelijk vastgelegd dat de directe nabestaanden verantwoordelijk zijn voor de uitvaart van een dierbare. Denk hierbij aan ouders, broers, zussen of kinderen. Wanneer niemand de uitvaart kan of wil regelen en de gemeente Delft de uitvaart regelt worden de kosten later verhaald op de directe nabestaanden. Deze kosten lopen al snel op tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom altijd verstandiger om toch te proberen om de uitvaart zelf te regelen. Je zou kunnen overwegen om dit te regelen via Budgetcrematie.nlwaar je al een crematie kan regelen vanaf 1.875 euro.

Bijzondere bijstand Delft

Als je geen geld hebt voor de uitvaart van je dierbare maak je mogelijk aanspraak op bijzondere bijstand van de gemeente Delft. Op de website van de gemeente Delft kan je precies zien aan welke voorwaarden je moet voldoen. Je kan daar ook direct een aanvraag doen. Heb je vragen over bijzondere bijstand dan kan je de gemeente bellen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 14015.

Geld inzamelen (crowd funding)

Heb je geen geld om een uitvaart te betalen? Of onvoldoende voor die hele mooie uitvaart die je je dierbare graag zou willen geven? Dan kun je er voor kiezen om geld in te zamelen bij je omgeving. Dat wordt ook wel crowd funding genoemd.

Er zijn talloze websites waar je geld in kunt zamelen voor allerlei goede doelen waaronder een uitvaart. Maar er is 1 site die helemaal gericht is op het inzamelen van geld voor een uitvaart: www.uitvaartdonatie.nl. Deze site is eigendom van een uitvaartonderneming die je niet alleen helpt met het inzamelen van geld, zij verzorgen ook de gehele uitvaart voor je. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen.

1. Geen commissie en geen transactiekosten
Vrijwel alle crowdfundingsites vragen een percentage van de donaties en transactiekosten per donatie. Maar Uitvaartdonatie.nl rekent geen commissie en geen transactiekosten! Zo kan de volledige opbrengst van een inzamelingsactie voor de uitvaart worden gebruikt.

2. Al het geld gegarandeerd goed besteed
Omdat alle donaties bij een uitvaartonderneming terecht komen, weten donateurs zeker dat hun donatie echt alleen wordt gebruikt waar het voor bedoeld is: het regelen van de uitvaart

3. De uitvaart deskundig geregeld
De uitvaart is in deskundige handen! Amstel Uitvaarten is een zeer ervaren, deskundige uitvaartonderneming die de uitvaart tot in de puntjes verzorgt.

Iedereen is welkom
Iedereen kan een beroep doen op UitvaartDonatie.nl, ongeacht of er wel of geen uitvaartverzekering is. De site is er voor iedereen die onvoldoende middelen heeft voor de uitvaart van hun wensen.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206