Een uniek afscheid in Delft

Condoleance in Delft

Een condoleance wordt meestal gehouden na de uitvaartplechtigheid. Dit is het moment waarop belangstellenden van de uitvaart de directe familie kunnen condoleren met het verlies. De nabestaanden kunnen de condoleance helemaal naar eigen wens en smaak invullen.

Wil je meer informatie of een uitvaart regelen? Bel dan met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Veel nabestaanden kiezen ervoor om de condoleance te houden in de koffiekamer van begraafplaats en crematorium Iepenhof in Delft. Dat is praktisch omdat niemand zich naar een andere locatie hoeft te begeven. Iepenhof beschikt over een moderne keuken waardoor de keuze op het gebied van de catering heel groot is. Van een eenvoudige koffietafel tot een borrel met luxe hapjes. Je kan je uitvaartverzorger vragen naar de mogelijkheden.

Condoleance in zalencentrum, hotel of café

Niet alle nabestaanden willen de condoleance houden in een uitvaartbranche gerelateerde locatie. Veel mensen vinden dat een beladen plek en daarom willen ze de condoleance houden in een reguliere horecagelegenheid in Delft. Iedereen kan helemaal zelf bepalen hoe de condoleance wordt ingevuld. Dat kan bijvoorbeeld bestaan uit een sober samenzijn waarbij iedereen even rustig kan bijkomen van alle spanning en emoties. Maar je kan er ook voor kiezen om er niet een traditionele condoleance, maar meer een afscheidsfeest van te maken met muziek en een borrel. Soms wordt er een toost uitgebracht op het leven van de overledene. Zoals je leest loopt de invulling van een condoleance behoorlijk uiteen. Het is helemaal aan nabestaanden om te kiezen voor een afscheid dat bij hen en bij de overledene past.

Condoleance in eigen huis

Als er thuis genoeg ruimte is om alle belangstellenden te ontvangen kan je de condoleance ook thuishouden. Dat is heel persoonlijk en bespaart uiteraard ook in de kosten voor het huren van een locatie en de catering. Vaak zijn er familieleden en vrienden die de directe nabestaanden helpen bij de invulling van de condoleance in eigen huis. Ze kunnen helpen met de boodschappen, met de ontvangst van de mensen en de catering. Thuis ben je niet gebonden aan vaststaande tijden, dat wordt ook vaak als voordeel ervaren door nabestaanden.

Condoleance.nl

Het is mogelijk om online een condoleance achter te laten. Veel families willen anderen de gelegenheid geven om te kunnen reageren op het overlijden en openen daarom een condoleanceregister op Condoleance.nl. Omdat Condoleance.nl hét nationaal condoleanceregister is heeft de website een hele grote naamsbekendheid en weet vrijwel iedereen de site te vinden.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206