Een uniek afscheid in Delft

locaties uitvaartplechtigheid Delft

De meeste uitvaartplechtigheden in Delft worden gehouden in de aula van begraafplaats en crematorium Iepenhof aan de Hoflaan. Maar je kan de uitvaart van een dierbare ook laten plaatsvinden in een locatie die helemaal niets met de uitvaartbranche te maken heeft.

Wil je een uitvaart regelen in Delft? Bel voor informatie over de mogelijkheden met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Uitvaart in aula Iepenhof

De aula van begraafplaats en crematorium Iepenhof heeft ruimte voor 200 zitplaatsen. In totaal kunnen 450 mensen een uitvaart bijwonen in de aula. Dat is eigenlijk altijd voldoende ruimte, mochten er meer dan 450 belangstellenden worden verwacht dan is het mogelijk om in de naastgelegen ruimtes videoverbindingen aan te leggen.

De aula beschikt over alle faciliteiten die horen bij een uitvaarplechtigheid. Denk aan moderne audio en televisieschermen waar foto’s en video’s op afgespeeld kunnen worden.

Uitvaart in zalencentrum of kroeg

Niet iedereen wil de uitvaart van een dierbare houden in een traditionele uitvaartlocatie. Veel mensen vinden een aula in het crematorium of uitvaartcentrum heel beladen. Je kan er dan voor kiezen om de uitvaart te houden in een gelegenheid waar de overledene bij leven ook graag kwam. Stel dat overledene wel eens een feest heeft gegeven in zalencentrum Onder Ons aan de Kerkpolderweg dan is het misschien wel heel bijzonder en persoonlijk om de uitvaart in dezelfde locatie te houden. Datzelfde telt voor de stamkroeg of misschien wel het lievelingsrestaurant van de overledene.

De meeste horecagelegenheden in Delft stellen hun ruimtes beschikbaar voor uitvaarten. Het moet uiteraard wel mogelijk zijn, maar zeker als de nabestaanden de condoleance ook in die gelegenheid willen houden is het meestal mogelijk. Je uitvaartverzorger kan met de horecagelegenheid van keuze overleggen of het wel of niet mogelijk is. In het geval dat de horecagelegenheid er niet aan mee kan werken kan je uitvaartverzorger uitzoeken in welke gelegenheden het wel kan.

Je kan de uitvaart dan helemaal naar eigen wens en smaak invullen. Na de plechtigheid kan je ervoor kiezen om met een klein gezelschap mee te gaan naar het crematorium en daar aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven. Als de overledene wordt begaven gaan doorgaans alle belangstellenden mee naar de begraafplaats.

Uitvaart in eigen huis

Als je thuis genoeg ruimte hebt om alle belangstellenden te ontvangen kan je de uitvaart ook heel goed thuishouden. Dat voelt voor iedereen heel vertrouwd en je kan de uitvaart helemaal naar eigen inzicht invullen. Voordeel is ook dat je niet gehouden bent aan tijden. Bij een uitvaart in eigen huis moet vaak wel wat meer worden voorbereid. Denk dan aan extra stoelen, catering en misschien wel wat geluidsversterking. Je kan dit allemaal laten verzorgen door je uitvaartondernemer.

Er is een speciale website met uitgebreide informatie over hoe je een uitvaart thuis kunt houden. Kijk op www.thuisuitvaart.nl.

Overlijden in regio Delft melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206